Propuneri - Sistemul de cartografiere

In jos

Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Stahov Tatiana la data de 1/6/2015, 15:58

Stimati colegi!
In acest forum puteti adresa toate propunerile Dvs cu privire la Sistemul de cartografiere.
avatar
Stahov Tatiana
Admin

Mesaje : 45
Data de înscriere : 01/06/2015
Localizare : Chisinau

Vezi profilul utilizatorului http://emis.forumz.ro

Sus In jos

Introducerea notelor

Mesaj Scris de Veaceslav la data de 3/6/2015, 18:35

Eu nu ştiu cum se încumetă alţii să introducă notele anuale ale elevilor în sistem... e o prostie, mai întîi selectezi elevul , apoi "adaugă înregistrare" selectezi disciplina pui nota dai salvare şi tot aşa... oare nu se poate de uşurat şi de aplicat minimum planul cadru automat la fiecare elev şi noi să scriem toate notele, apăsăm salvează şi gata... nu 1000 de click-uri.

Veaceslav
Vizitator


Sus In jos

Re: Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Mihai la data de 10/6/2015, 12:33

Am avut nenorocul sa lucrez cu acest sistem, in care am gasit greseli de arhitectura, interfata si programare.

1. Lipsa numerotarii, la unele clase sunt multe obiecte si trebuie vizual de observat daca s-a introdus toate obiectele2. La redactarea dateler despre elev in partea de sus sa fie numele prenumele, administratorii sunt distrasi din lucru si poti uita ce elev se redacteaza la moment3. Adaugarea notelor anuale

La moment arata asaDragi colegi acum atentie, va voi explica de ce toti administratorii SIME au dureri de cap cind lucreaza in acest sistem. Cind se lucreaza cu baza de date se face o conexiune, in timpul acestei conexiuni trebuie de introdus foarte rapid datele si de inchis rapid aceasta conexiune. La orice baza de date din anumite detalii tehnice numarul de conexiuni este limitat. La noi in sistem cind intoduc datele mai multi administratori concomitent se creaza cozi, si trebuie sa astepti (5-10 sec in dependenta de supraincarcarea sistemului). Aceasta problema apare cind se introduc termeni limita sau se deschide sezonul nou. Sa presupunem ca exista o clasa cu 20 elevi si aceasta clasa are 12 discipline, administratorul trebuie sa faca o adresare la introducerea unei note si o adresare la transmiterea ei. De tot la aceasta clasa trebuie sa se adreseze sistemului de 480 de ori, acum imaginativa ca lucreaza in acelasi timp 100 de administratori. Numarul de adresari pe secunda este limitat de retea, de baza de date si de partea fizica a sistemului (hardware). Din acest motiv si se creeaza aceste cozi. La o clasa de 20 elevi in mod normal eu introduc datele in 15 min, in perioadele in care sistemul e supraincarcat acest timp creste la 1-2 ore, cind apare de la administratorii raionali termenul limita, poate sa ajunga si la 3 ore. Este un cosmar pentru toti administratorii in acel moment, cite ore de viata si nervi se pierd in asa perioade nu imi imaginez. Din cunostintele pe care le am aceasta eroare care incalca principiul de lucru cu baza de date ar putea fi indreptata in 5-10 zile lucratoare.

Cum de schimbat sistemul ca sa nu apar cozi, dupa parerea mea trebuie sa fie posibil de aplicat plan cadru ca la sistemul SPCG adica ce discipline invata elevii in clasa data. La adresarea catre sistem sa apara asa interfata:In partea dreapta sa fie casete de tip textbox in care pentru elevul dat sa fie introduse toate notele anuale. Dupa asa schimbari catre sistem pentru un elev va fi doar 2 adresari si pentru o clasa de 20 elevi 40 de adresari, supraincarcarea sistemului dupa parerea mea nu va mai avea loc la acest capitol.

4. Transferul elevilor in urmatoarea clasa

La momenta arata ca si la punctul precedent, trebuie sa alegi un singur elev si sa il transferi, numai ca aici din cite imi amintesc la transfer mai apare si fereastra de redactare a datelor personale pentru elevul dat supraincarcare dubla fata de punctul precedent. Eu cind ma adresez la un profesor il intreb daca sunt schimbari de date personale dintr-o clasa, dupa observatiile mele la o clasa maxim 2 schimbari la 2 elevi. Nu inteleg de ce imi trebuie fereastra de redactare la fiecare elev in timpul transferului intr-un alt an de invatamant.

Rezolvarea probleme
La transfer intr-un an nou de invatamant sa apara asa interfata:In asa mod transferul tuturor elevilor pentru o scoala va avea loc in maxim 1 ora.

5. Validarea datelor din partea utilizatorului

Cam acestea sunt problemele cele mai grave. Toate problemele descrise de mai sus pot fi inlaturate timp de 1 luna, de ce in atitia ani nu s-au facut schimbari nu inteleg, poate trebuie sa-i sculam cu o plingere scrisa in grup de mai multe scoli la ministerul educatiei ?
O mica rugaminte, cel ce a programat aceste protiuni sa cisteasca acest mesaj.

Cu Stima,
Administrator Muntean Mihail,
IPG Cobusca Veche.

Mihai

Mesaje : 17
Data de înscriere : 10/06/2015

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Cum???

Mesaj Scris de Veaceslav la data de 16/6/2015, 12:29

Dul Mihai,
cum vă reuşeşte aşa o performaţă?  

"La o clasa de 20 elevi in mod normal eu introduc datele in 15 min"

Question

Veaceslav
Vizitator


Sus In jos

Re: Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de OlegM la data de 18/6/2015, 12:34

Dn Mihail intru totul sunt de acord cu dumneavoastra, insa sa nu uitam ca suntem in Moldova si nu are importanta ce o sa se scrie sau o sa se discute pe forum oricum nimic nu o sa se modifice, deoarece acel care a propus aceasta metoda de introducere a datelor demult a luat banii si a uitat. De cand lucrez cu aceasta baza de date nimic nu s-a schimbat, am in vedere despre stergerea unui elev sau despre "admis" la educatia fizica.

OlegM
Vizitator


Sus In jos

Re: Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Mihai la data de 26/6/2015, 11:05

OlegM a scris:Dn Mihail intru totul sunt de acord cu dumneavoastra, insa sa nu uitam ca suntem in Moldova si nu are importanta ce o sa se scrie sau o sa se discute pe forum oricum nimic nu o sa se modifice, deoarece acel care a propus aceasta metoda de introducere a datelor demult a luat banii si a uitat.

Posibil, prima oara dupa ce am lucrat cu acest sistem m-am adresat la administratorul raional ca sa-mi faca legatura cu programistul sef sau arhitectorul sistemului, ma refuzat tot cu motivul ca degeaba ma voi adresa, apoi m-am adresat singur prin ctice.edu@gmail.com si acolo mi-au dat un email a unei persoane tehnice care asa si nu am aflat ce functie detinea, i-am descris observatiile mele. Mi-a zis ca ma va chema la sediu cind vor discuta aceste probleme. A trecut un an asa si nu m-au chemat. Daca voi gasi aceasta scrisoare o voi posta aici  bounce

Veaceslav a scris:Dul Mihai,
cum vă reuşeşte aşa o performaţă?  

"La o clasa de 20 elevi in mod normal eu introduc datele in 15 min"
1. Mouse-ul se tine numai cu pernutele degetelor, nu trebuie sa il atingi cu palma
2. In timpul lucrului cu mouse-ul nu trebuie sa miscati bratul
3. Cind cursorul pe monitor se afla intr-o pozitie in care nu poti atinge regiunea dorita din cauza ca degetele au o lungima limitata atunci se ridica mouse-ul in aer cu pernutele degetelor si se centreaza in pozitia comoda si se lucreaza mai departe, anume in acest moment toti misca bratul
4. Suprafata pe care se afla mouse-ul trebuie sa fie speciala sunt covorase pentru acest lucru

Mihai

Mesaje : 17
Data de înscriere : 10/06/2015

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Întrebare

Mesaj Scris de anonim la data de 4/11/2015, 09:25

Bună ziua,
mai degrabă o întrebare decît o propunere, de ce la lista elevilor nu se activează afișarea unui număr mai mare de alevi pe pagină atunci cînd aleg spre exemplu 30 sau 40?
Mulțumesc.

anonim
Vizitator


Sus In jos

Re: Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Stahov Tatiana la data de 4/11/2015, 23:20

Buna ziua!
Problema cu afisarea numarului de elevi pe pagina a fost rezolvata.
avatar
Stahov Tatiana
Admin

Mesaje : 45
Data de înscriere : 01/06/2015
Localizare : Chisinau

Vezi profilul utilizatorului http://emis.forumz.ro

Sus In jos

Re: Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Marin Moraru la data de 16/11/2015, 18:50

Stimați colegi! Nu ar fi mai bine cu un singur clic să transferi toți elevii dintr-o clasă în alta, apoi să faci scimbările necesare, dacă ele persistă.
Și a doua propunere. Puneți vă rog elevii în ordine alfabetică.

Marin Moraru

Mesaje : 2
Data de înscriere : 16/11/2015

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Marin Moraru la data de 16/11/2015, 19:12

Stimați colegi! Mai am o întrebare. De ce se blochează sistemul? La început pot transfera cîțiva elevi dintr-o clasă în alta (pînă la 7 elevi am transferat, cel mai mult), apoi sistemul se blochează și nici în colo, nici încoace. După vreo 2-3 ore mai întroduc cîțiva, sau poate nici unul. Am încercat toate brauzele, am încercat la la 3 calculatoare, aceeași poveste. Am încercat noaptea la ora 2 și la ora 4, degeaba. Poate îmi dați vreun sfat

Marin Moraru

Mesaje : 2
Data de înscriere : 16/11/2015

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Propuneri

Mesaj Scris de Mihai la data de 3/6/2016, 15:41

Stahov Tatiana a scris:Buna ziua!
Problema cu afisarea numarului de elevi pe pagina a fost rezolvata.
A fost rezolvata cu dosul in sus, daca selectez un numar mai mare de elevi se afiseaza numarul dat, dar dupa redactarea unui elev cind se selecteaza din nou toata clasa lista de elevi revine din nou la 20 pe pagina. Aceasta optiune trebuie sa fie setata la nivel de sesiune.

1. Ideia cu plan cadru nu a fost programata reusit, dupa selectare apar toate disciplinile in afara de limba straina. Aplicarea planului cadru trebuie sa fie la nivel de clasa(meniul Reateaua de clase) si trebuie sa fie posibil de redactat acel plan cadru(de adaugat limba straina pentru anumite clase), de sortat dupa ordinea catalogului dar nu stortat automat dupa ordinea alfabetica


2. Cind sistemul lucreaza greu, dupa aplicarea planului cadru, cind adaug in lista limba straina si pun in acelas timp nota atunci se adauga numai limba straina iar notele dispar. Aceasta problema nu apare cind sistemul lucreaza rapid.

3. Problema cu transferurile de elevi dintr-o clasa in alta asa si nu a fost hotarita in nici un mod(exemplu propus mai sus)

4. Cercurile/Sectiile sportive/Discipline optionale, sa fie posibil  simultan de inregistrat la ele grupuri de elevi sau spre exemplu toata clasa

5. Introducerea notelor sa fie posibil de transmis in grup, ca intr-o tablita excell(textbox la fiecare disciplina) am introdus toate notele si printr-un buton le-am transmis(a fost propus mai sus)


Ultima editare efectuata de catre Mihai in 7/6/2016, 10:48, editata de 4 ori

Mihai

Mesaje : 17
Data de înscriere : 10/06/2015

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Mihai la data de 7/6/2016, 10:31

In luna octombrie se fac transferurile de elevi, in perioada martie-septembrie in prioritate trebuie sa fie problemele care apar la tranferurile de elevi din clase in clase.
In luna iunie se introduc date in sistem, deci in perioada spetembrie-februarie prioritatea au problemele cu introducerea datelor.
Puneti prioritate la propunerile de pe forum si nu le rezolvati cind sunt afisate, dar rezolvatile la timpul cuvenit.

Mihai

Mesaje : 17
Data de înscriere : 10/06/2015

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Propuneri - Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum