Eliberarea certificatelor gimnaziale

In jos

Eliberarea certificatelor gimnaziale

Mesaj Scris de Stahov Tatiana la data de 1/7/2015, 13:55

1. Certificatele au completate unul din cimpuri care a fost introdus electronic (IDNP, Act de identitate seria, Act de identitate numar), totusi este lasat loc pentru optiunea necompletata electronic, se va completa acum de catra directori ?

Daca in certificatul gimnazial a fost tiparit codul personal, nu se va completa cimpurile Seria si Nr actului de identitate. Mai mult ca atit, completarea manuala (olografa) a cimpurilor date este interzisa!

2. In cazul cind nu au fost tiparite certificatele din prima sau au fost tiparite, dar s-au depistat erori cum procedam, care este setul de documente necesar a fi prezentat la centru, termeni?

In cazul in care certificatele au fost tiparite cu datele incorecte din cauza institutiei - trebuie urmați pașii:


  • Institutia scrie Nota explicativa catre DGITS, unde indica cine a gresit, ce a gresit si cum trebuie sa fie corect. La aceasta nota se ataseaza diploma originala.
  • DGITS scrie un demers catre Ministerul Educatiei
  • Ministerul Educatiei expediaza cererea catre CTICE
  • CTICE face toate modificarile si elibereaza certificatul DGITS.
  • Perfectarea duplicatului se achita in momentul ridicarii certificatului la CTICE in suma de 19 lei.In cazul cind certificatul nu a fost tiparit, corectati datele (daca sistemul este blocat - adresati-va la managerul raional pentru deblocarea accesului), marcati absolventul ca BUN PENTRU TIPAR si asteptati eliberarea certificatelor dupa sesiunea suplimentara, conform graficului stabilit.
Orarul va fi publicat mai tirziu pe site-ul www.ctice.md
avatar
Stahov Tatiana
Admin

Mesaje : 45
Data de înscriere : 01/06/2015
Localizare : Chisinau

Vezi profilul utilizatorului http://emis.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum