Explicații referitoare la introducerea datelor în Sistemul de cartografiere

In jos

Explicații referitoare la introducerea datelor în Sistemul de cartografiere

Mesaj Scris de Stahov Tatiana la data de 15/10/2015, 09:46

Introducerea IDNP-ului
Introducerea IDNP-ului este obligatorie (Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 270 din 13.04.2007, care poate fi accesată pe adresa www.ctice.md, rubrica "Sistemul de cartografiere a școlilor primare, gimnaziilor si liceelor").
Introducerea în Sistemul de cartografiere a datelor cu caracter personal, inclusiv şi a IDNP-ului,  NU NECESITĂ acordul persoanei în cauză (Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 899 din 27.10.2014).
Persoana trebuie doar să fie informată despre acest lucru prin afişarea pe un loc vizibil a Notei de informare (Anexa nr. 4 la Ordinul Ministerului Educaţiei nr. 1056 din 10 octombrie 2014.).
IDNP-ul se va prelua din dosarul elevului/angajatului instituţiei de învăţământ. Dacă această informaţie lipseşte, instituția de învăţământ este obligată să facă ordine în dosare.
Dacă persoana nu are IDNP-ul, în câmpul respectiv se vor introduce 13 cifre  de "0".


Introducerea informaţiei despre angajaţii instituţiilor de învăţământ
Codul Educaţiei, art. 53, introduce noi categorii de personal  în învăţământ, de exemplu, "Cadrele didactice auxiliare".
Însă, aceste prevederi ale Codului vor deveni operaţionale odată cu actualizarea Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 270 din 13.04.2007, care stabileşte noile categorii de personal ale Sistemului de cartografiere.
Prin urmare, până la emiterea unei noi hotărâri de guvern, se vor utiliza categoriile existente în Sistemul de cartografiere.


Introducerea informaţiei despre cadrele de conducere ale instituţiilor de învăţământ
Se consideră cadre de conducere:
• directorii;
• directorii-adjuncţi.
Prin urmare, în această categorie de personal vor fi incluse doar persoanele angajate în posturile, denumirile cărora includ cuvântul "director".
avatar
Stahov Tatiana
Admin

Mesaje : 45
Data de înscriere : 01/06/2015
Localizare : Chisinau

Vezi profilul utilizatorului http://emis.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum